Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » BEYAZ LAHANA KAVURMASI

BEYAZ LAHANA KAVURMASI

Written By Unknown on 16 Mart 2014 Pazar | Mart 16, 2014

 Benim çok sevdiğim yemeklerden biridir lahana kavurması anneme söyledim ve yaptırdım. Gerçi lahana ile yapılan yemeklerin hepsini çok severim.Eşim daha çok lahana dolmasını sever ama bugün bununla idare edecek. :)) İşte lahana kavurmasının tarifi;


Kullanılan Malzemeler;

1 Top beyaz lahana (2 kg)
2 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı bulgur
1 Yemek kaşığı pul biber
3 Yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

Lahanaları temizleyip ince ince doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayıp yapacağınız tencerenin içerisine koyun yağı koyup güzelce kavurun. Kavrulan soğanların içerisine pul biber atın ve lahanayı azar azar ilave edip karıştırın kapağını kapatmayın yoksa sulanır. Bulguru da ilave edip karıştırın.Pişme süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz kimi çok pişmiş sever kimi de az pişmiş sever ona göre kendiniz ayarlayın. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edin.     

AFİYET OLSUN.



SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder