Kullanılan Malzemeler
3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Vanilya,
1 Paket Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın. Sıvıyağ,sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın. En son olarak kabartma tozu,vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış olan tepsiye karışımı dökün ve 170 derece ısıtılmış olan fırında 35-40dk pişirin. Piştiğini anlamak i,çin kürdan batırabilirsiniz. Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip üzerine ayırdığınız sosu dökün çektikten sonra servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder