Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » SADE ISLAK KEK TARİFİ

SADE ISLAK KEK TARİFİ

Written By Unknown on 14 Ekim 2014 Salı | Ekim 14, 2014


 




Kullanılan Malzemeler

3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Vanilya,
1 Paket Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Un


YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın. Sıvıyağ,sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın. En son olarak kabartma tozu,vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış olan tepsiye karışımı dökün ve 170 derece ısıtılmış olan fırında 35-40dk pişirin. Piştiğini anlamak i,çin kürdan batırabilirsiniz. Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip üzerine ayırdığınız sosu dökün çektikten sonra servis edebilirsiniz.   AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder