Kullanılan Malzemeler;
300 gr Kuzu kuşbaşı
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy domates
3 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy havuç
1,5 Su bardağı bezelye
2 Su bardağı su
1,5 Tatlı kaşığı kekik
2 Tatlı kaşığı tuz
Beşamel Sosu;
3 Yemek kaşığı un (Tepeleme)
3 Yemek kaşığı katıyağ
3 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
İlk önce kuşbaşını ısınmış olan tavaya atın suyunu çekene kadar pişirin sonra yağı koyup 1-2 dk öyle kavurun. Kavrulan etin üzerine küp küp doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış domates,havuç ve patates,kekik ve tuzunu da ilave edip 4-5 dk kavurun üzerine suyunu ilave edip kapağını kapatın. Pişince bir borcama boşaltın.
Beşamel sos için;
İlk önce katı yağı tencereye koyun eritin eriyen yağın üzerine unu ilave edip 2 dk kavurun.En son olarak sütü yavaş yavaş dökerek hızlı karıştırın ki topaklanmasın.Tuzunu da ilave edip karıştırmaya devam edin pişene kadar karıştırın.
Borcama boşalttığımız yemeğin üzerine pişen beşamel sosunu dökün ve kaşık yardımıyla yayın her yerine ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bıçakla kesip servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder