Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ENGİNAR NASIL SEÇİLİR VE SOYULUR?

ENGİNAR NASIL SEÇİLİR VE SOYULUR?

Written By Unknown on 9 Mayıs 2014 Cuma | Mayıs 09, 2014


Enginar zamanı şimdi (mayıs ayı ) bol bol tüketin. Sağlık açısından ve vitamin açısından çok faydalı bir sebze  böbreklere ve karaciğere iyi olduğunu biliyoruz.  Fiyatı diğer sebzelere nazaran pahalı  ama aldığınız yerlere mutlaka dikkat edin. Enginarı genelde manav,pazar ve marketlerden temin ediyoruz. Enginar elma gibidir. Soyulduğu zaman hemen kararır bunun için limonlu suda bekletmek gerekir. Satın aldığınız yerlerde suyun içinde bekletilen enginarları almayın limonlu su değil kimyasal sular kullanıyorlar ki hemen kararmasın diye, buda sağlık açısından iyi değil ve paranızda boşa gitmiş oluyor.


Enginar Nasıl Seçilir?

- Yaprakların uçlarında dikenli olanlar daha lezzetlidir.
- Enginarın yaprakları sıkı olmalıdır.


Enginar Nasıl Soyulur?

- Enginarı keserken kesme tahtası kullanın mutlaka
- Yapraklarındaki dikenleri mutfak makasıyla kesin.
- En son olarak sapını kes ve sakla salata veya çorbada kullanabilirsin.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder