Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Written By Unknown on 8 Mayıs 2014 Perşembe | Mayıs 08, 2014




Kullanılan Malzemeler;

2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Orta boy havuç
1 Su bardağı süzme yoğurt
5 Yemek kaşığı su 
1 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı tuz


Üzeri İçin;

Ceviz veya maydanoz

YAPILIŞI

Havuçları yıkayın ve rendeleyin. Tavaya yağı koyup rendelediğiniz havuçları koyun ve yumuşayana kadar kavurun. Havuç kavrulurken yoğurdun içine rendelenmiş sarımsak,tuz ve suyunu koyup karıştırın. Kavrulan havuçları kenara alın soğumasını bekleyin. Soğuyan havuçların üzerine yapmış olduğunuz yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis edeceğiniz tabağa koyup üzerine maydanoz veya ceviz koyup servis edin.     

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder