Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Written By Unknown on 9 Mayıs 2014 Cuma | Mayıs 09, 2014







Kullanılan Malzemeler;

2 Adet kalçalı but (Haşlanmış)
2 Su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
4 Su bardağı tavuk suyu
1,5 Su bardağı nohut


YAPILIŞI

Butları temizleyin ve haşlayın. Haşladığınız tavuğu soğuduktan sonra küçük küçük didikleyin. Tavuğu kenara koyun pilavınızı yapmaya başlayın. Nohutu haşlayın ve süzün. Tavaya yağı koyun kızdıktan sonra yıkanmış ve ayıklanmış pirinçleri içine ilave edip 10-15 dk boyunca kavurun. Tuzunu ve suyunu ilave edip kapağı kapatın. 1-2 dk kaynadıktan sonra nohutları ilave edin. Suyunu çekene kadar bekleyin.Suyunu çektikten sonra kapağı açıp arasına bez veya havlu kağıt koyup bekletin.  Didiklediğiniz tavuğu üzerine veya yanına koyup servis edin .
AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder