Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » TAZE PEYNİR YAPILIŞI

TAZE PEYNİR YAPILIŞI

Written By Unknown on 21 Mart 2014 Cuma | Mart 21, 2014








Merhabalar dün akşam bu peyniri yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Normalde peynir maya ile yapılıyor ama bunu birinden duymuştum benim de aklımda yer etmiş, bende yapmak istedim. Sizlere zamanla başka peynir çeşitleri de paylaşacağım :) Umarım beğenirsiniz.


Kullanılan Malzemeler;

2 Kg süt
Yarım çay bardağı sirke
3 Tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI

Sütü iyice kaynatın. Kaynayan sütün içerisine sirkeyi boşaltın ve bu aşama da süt kesilecektir. Tencerenin altını kapatın 15 dk bekletin sonra yapacağınız bez torbanın içerisine boşaltın peyniri, altına süzgeç ve bir kap koyun ki suyunu muhafaza etmek için. Torbaya koyduğumuz peynirin üzerine ağırlık koyun. 6-7 saat bekletin. Suyu iyice süzülen peyniri tuzlayın ve dolaba koyun.Kahvaltılarınızda severek tüketebilirsiniz.

 AFİYET OLSUN.                                                                                    
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder