Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » MANTARLI MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ

MANTARLI MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ

Written By Unknown on 27 Ekim 2014 Pazartesi | Ekim 27, 2014

Merhabalar
Bugün gelen misafirlerime yaptım. Çok beğendiler umarım sizde deneyip beğenirsiniz.  Tariflerimiz denenmiş olduğu için korkmadan gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Basit ve çok lezzetli bir börek tarifidir. İşte böreğimizin tarifi;


Kullanılan Malzemeler

300gr Mantar
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Yeşil Biber
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
14 Parça Kare Milföy
14 Parça Kaşar Peyniri( Rendelenmişte olabilir)

Üzeri İçin;
1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu


YAPILIŞI

 İlk önce kuru soğan,sizri biber,kırmızı biberi ve mantarı yıkayp ince ince doğrayın. Tavaya yağı koyup soğanları soteleyin içersine sivri biberi ve kırmızı biberi ilave edip kavurun. Mantarıda ilave edip suyunu çekene kadar pişirin en son baharatları ekleyip ocağın altını kapatın. Milföyler iki parça halinde oluyor ortadan kesin merdane yardımıyla açın içersine mantarlı harçtan 2 tatlı kaşığı koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Bütün hepsi bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu atın. 180derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  AFİYET OLSUN


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder