Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ

BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 12 Şubat 2014 Çarşamba | Şubat 12, 2014



Kullanılan Malzemeler;

2,5 Kg Bal kabağı
5 Su Bardağı Toz Şeker
Ceviz içi (üzeri için)

YAPILIŞI

Kabakların kabukları soyulur yıkanıp istenilen büyüklükte kesilir ve tencereye konur.
Üzerine şekeri ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.Ertesi gün pişirilir.
Kabak kendiliğinden sulanacağı için su ilave etmenize gerek kalmaz.
Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ilk sıcağı çıktıktan sonra bir kaba boşaltılır.
Soğuduktan sonra üzerine ceviz içi dökülüp servis edilir.

 AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder