Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 11 Şubat 2014 Salı | Şubat 11, 2014




Kullanılan Malzemeler;

1 Paket yağ (250 gr)
6 Yemek kaşığı şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
1,5 Su bardağı fındık
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI

İlk önce oda sıcaklığında beklemiş olan yağı, unu yumurta sarısını ve şekeri
bir kaba alıp yoğurmaya başlayın ondan sonra vanilya,kabartma tozunu ve
en son olarak yavaş yavaş unu ilave edin kulak memesi kıvamına gelinceye
kadar yoğurun ve hamurunuzu 1 saat  dinlendirin sonra hamura şekil verin
şekil verdiğiniz hamuru yumurta akına batırıp sonra çekilmiş fındığa batırıp
tepsiye koyun 180-190 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder