Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » MANTAR KURABİYE TARİFİ

MANTAR KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 11 Şubat 2014 Salı | Şubat 11, 2014

Kullanılan Malzemeler;

1 Paket margarin
2 Adet yumurta
1 Çay fincanı pudra şekeri
2,5 Çay fincanı un
200 gr Mısır nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
 Kakao


YAPILIŞI

Karıştırma kabına ilk olarak unu eleyerek koyun.Ortasını havuz şeklinde açın
oda sıcaklığındaki margarini koyun sonra sırası ile diğer malzemeleri ekleyin ve
kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar olarak kopartın
ve soda şişesinin ağız kısmını kakaoya bulayın ve hamurun orta kısmına bastırın ve mantar
şeklinin çıktığını göreceksiniz. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edin .Yağladığınız tepsiye
koyarak 180 derecede pişirin üzeri kızarmamasına dikkat edin (beyaz kalacak) piştikten sonra
10 dk bekletin ondan sonra alıp servis yapın.

 AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder