BASİT YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Written By Unknown on 11 Şubat 2014 Salı | Şubat 11, 2014
Kullanılan Malzemeler;
1 Çay bardağı pirinç
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı un
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yemek kaşığı kuru nane
Tuz ve pul biber
YAPILIŞI
10 su bardağı kaynamış olan suya ayıklanmış ve yıkanmış pirinçler atılı ve pişinceye kadar kaynatılır. Diğer taraftan yumurta sarısı,yoğurt ve un bir kapta iyice karıştırılır. Çorbanın suyundan alınıp yoğurt karışımına yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır sulanan bu karışım çorbaya ilave edilir ve 5 dk kaynatılır. Ocaktan alınıp tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir. Naneyi isterseniz üzerine atın isterseniz de yağda yakın. Ondan sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder