Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » İRMİKLİ TOPLAR TARİFİ

İRMİKLİ TOPLAR TARİFİ

Written By Unknown on 11 Şubat 2014 Salı | Şubat 11, 2014




Kullanılan Malzemeler;

3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı irmik
8 Yemek kaşığı şeker
4 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı katı yağ
1 Paket kremşanti
1 Su bardağı fındık veya Badem İçi


YAPILIŞI

Süt,irmik,şeker,ve unu bir tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelecek şekilde piştikten sonra 5 dk dinlendiriyoruz Biraz sıcaklığı gittikten sonra katı yağı ve toz halindeki  krem şantiyi içine koyuyoruz ve karıştırmaya devam edin. En son olarak da elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ve hindistan cevizine bulayıp. Üzerine fındık vey badem içi  koyup servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder