Kullanılan Malzemeler;
3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı irmik
8 Yemek kaşığı şeker
4 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı katı yağ
1 Paket kremşanti
1 Su bardağı fındık veya Badem İçi
YAPILIŞI
Süt,irmik,şeker,ve unu bir tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelecek şekilde piştikten sonra 5 dk dinlendiriyoruz Biraz sıcaklığı gittikten sonra katı yağı ve toz halindeki krem şantiyi içine koyuyoruz ve karıştırmaya devam edin. En son olarak da elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp ve hindistan cevizine bulayıp. Üzerine fındık vey badem içi koyup servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.




0 yorum :
Yorum Gönder