Kullanılan Malzemeler;
1 Kg Bal Kabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker
Hindistan Cevizi veya Ceviz İçi (üzeri için)
YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyun,yıkayın ve dilimleyip pişireceğiniz fırın
tepsisine koyun ve üzerine şekerini ilave edin 2-3 saat bekletin baktınız ki
çok fazla sulanmadıysa üzerine 1,5 su bardağı su ilave edebilirsiniz. Kabaklarınız yumuşak olmasını istiyorsanız alüminyum folyo ile kapatıp pişirebilirsiniz. 170 derecelik fırında
yumuşayıncaya kadar pişsin.Piştikten sonra ilk sıcağı çıktığında bir kaba alabilirsiniz
Soğuduktan sonra tabağa koyup üzerine ceviz döküp servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder