Şerbeti için;
3 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
2 Damla limon suyu
Hamuru için;
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı irmik
1 Adet yumurta
1 Adet kabartma tozu
2,5 Su bardağı un
YAPILIŞI
İlk önce şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.Ardından
hamurunuzu yapmaya başlayın bütün malzemeleri bir kaba koyun
yumuşak bi hamur elde edene kadar yoğurun hamuru 20 dk dinlendirin ve
yapmaya başlayın. Hamuru merdane yardımı ile açın çay bardağı ile yuvarlak
şekil çıkartın ve 3 tane yuvarlak kenarları üst üste gelecek şekilde koyun
ve yuvarlayın ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye koyun, hamurunuzu
bitirene kadar bu işlemi devam ettirin hamurunuz sıcak ise şerbet soğuk
olsun özellikle dikkat edin ikiside sıcak olursa tatlınız hamur gibi olur.
180 derecede pişirin hamurun üzerine soğuyan şerbeti dökün ve soğuyana
kadar bekletin soğuduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder