Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » YUMUŞAK AÇMA TARİFİ

YUMUŞAK AÇMA TARİFİ

Written By Unknown on 16 Şubat 2014 Pazar | Şubat 16, 2014





Bu açma tarifini yaptıktan sonra başka bir tarif denemeyeceksiniz.
Yumuşacık ve çok lezzetli bir tarif  hamuru yaparken de fark edeceksiniz yumuşaklığı :) Tarifi verdiğim herkes çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz. Malzemeler aşağıdaki gibidir;

Kullanılan Malzemeler;

*4,5 Su bardağı un
*1 Su bardağı süt( Ilık)
*1 Çay bardağı  su
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Paket kuru maya (10 gr ınstant)
*2 Tatlı kaşığı şeker
*1 Tatlı kaşığı tuz
*1 Yemek kaşığı katı yağ (Oda sıcaklığında)

Üzeri İçin;

1 Adet yumurta ( Sarısı)
Çörek otu

YAPILIŞI

Malzemelerden  ilk olarak kuru malzemeleri ( un,maya,şeker ve tuz) karıştırın sonra süt,yağ ve su ilave edip yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.1 saat dinlendikten sonra yumurtadan daha büyük bezeler yapın. Bezeleri elinizle açın içerisine yarım tatlı kaşığı oda sıcaklığında erimiş yağdan sürün ve istediğiniz gibi şekil verilip, üzerine yumurta sarısını sürün ve isteğe göre çörek otu atıp  180 derece ısıtılmış olan fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder