Bu açma tarifini yaptıktan sonra başka bir tarif denemeyeceksiniz.
Yumuşacık ve çok lezzetli bir tarif hamuru yaparken de fark edeceksiniz yumuşaklığı :) Tarifi verdiğim herkes çok beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz. Malzemeler aşağıdaki gibidir;
Kullanılan Malzemeler;
*4,5 Su bardağı un
*1 Su bardağı süt( Ilık)
*1 Çay bardağı su
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 Paket kuru maya (10 gr ınstant)
*2 Tatlı kaşığı şeker
*1 Tatlı kaşığı tuz
*1 Yemek kaşığı katı yağ (Oda sıcaklığında)
Üzeri İçin;
1 Adet yumurta ( Sarısı)
Çörek otu
YAPILIŞI
Malzemelerden ilk olarak kuru malzemeleri ( un,maya,şeker ve tuz) karıştırın sonra süt,yağ ve su ilave edip yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.1 saat dinlendikten sonra yumurtadan daha büyük bezeler yapın. Bezeleri elinizle açın içerisine yarım tatlı kaşığı oda sıcaklığında erimiş yağdan sürün ve istediğiniz gibi şekil verilip, üzerine yumurta sarısını sürün ve isteğe göre çörek otu atıp 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder