Kullanılan Malzemeler;
Hamuru İçin;
1 Su bardağı sıcak su
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi;
250 gr kaşar peynir
Yarım kangal sucuk
8 adet ufak boy sosis
15 adet zeytin
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Konserve mısır (arzuya göre)
6 adet mantar
Sosu;
2 Yemek kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı su
YAPILIŞI
Hamuru için;
Sıcak su,maya ve şekeri ilave edip kapaklı bir kapta 10-15 dk bekletin.Maya kabardıktan sonra üzerine yağ ve unu ilave edip yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak şekilde olması gerekiyor.Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.
Sosu için;
Salçayı ve baharatların hepsini koyup karıştırın. Salçayı biraz açmak için su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kenarda bekletin.
İç malzemesi için;
Kaşar peynirini rendeleyin.. Sucuk.sosis,mantar,yeşil biber ve domatesi doğrayıp kenarda bir tabağa koyun.
Hamurunuzu merdane veya oklavayla açın.Tepsinizin büyüklüğünde, tepsiye hamuru koymadan önce un serpin ondan sonra hamurunuzu tepsiye koyun, üzerine hazırlamış olduğunuz salça sosunu dökün ve her yerine gelecek şekilde sürün. İç malzemelerini de sırasıyla koyun.
1.Kaşar peynir
2.Sucuk
3.Sosis
4.Domates ve biber
5.Mantar
6. Zeytin ve en son olarak da mısırı üzerine serpin.
200 derecelik önceden ısınmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 30 dk sürecektir. Dilimleyip servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder