Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PEYNİRLİ VE SADE HAMUR KIZARTMA (PİŞİ)

PEYNİRLİ VE SADE HAMUR KIZARTMA (PİŞİ)

Written By Unknown on 13 Şubat 2014 Perşembe | Şubat 13, 2014


 Kullanılan Malzemeler;

4 Su bardağı un
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Paket ınstant maya (10 gr )
1,5 Tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi;

Beyaz peynir veya lor peynir
Maydanoz
Pul biber


YAPILIŞI

İlk önce unu eleyin yoğurma kabına koyun  Mayayı direk unun üzerine
boşaltın tuzu,ılık sütü ve ılık suyu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Biraz cıvık hamur
olacak iyice yoğurduktan sonra bir kaseye su koyun ilk olarak kaşığı kasedeki suya batırın  yemek kaşığı yardımıyla hamurları temizleyin kaşığa gelen hamurları hamurunuzun içine dahil edin.Hamurun mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra kaşık yardımıyla hamur alıp elinizle
açın ve iç malzemesini koyun kapatın  isterseniz sade de yapabilirsiniz. Kızgın yağda kızartın.

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder