Kullanılan Malzemeler;
Pandispanya için;
4 Adet yumurta
5 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı su
2 Yemek kaşığı kakao
Pandispanyayı ıslatmak için;
2 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı granül kahve
1 Su bardağı sıcak su
Kreması için;
4 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba kaşığı un
200 gr Labne peyniri
1 Paket vanilya
Üzeri için;
Kakao (Üzerini kaplayacak şekilde)
YAPILIŞI
Öncelikle pandispanya için;
Yumurta aklarını cam bir kasede köpürene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları, kalan şekeri şeker eriyene kadar 6-7 dakika çırpın.
Yumurta akları ve sarılarını birleştirin. Un ve kakao yumurtalı karışımın üstüne eleyin. Tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırıp yağlanmış 24 cm çaplı kalıba hamuru boşaltın. Isıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Kreması için;
Vanilya ve labne peyniri haricindeki malzemeleri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Ocağa alıp göz göz olana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra ılıması için 15 -20 dakika bekletin. Labne peyniri ve vanilyayı ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Kahve, şeker ve sıcak suyu karıştırıp yarısıyla pandispanyanın bir parçasını kaşıkla dökerek ıslatın. Kremanın yarısını üzerine yayın. Kalan pandispanyayı üstüne kapatıp kahveli karışımı üstüne kaşıkla gezdirin. Kalan kremayla pandispanyanın her yerini kapatın. Buz dolabında 4-5 saat bekletin. Servis etmeden önce üstüne kakao eleyin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder