Kullanılan Malzemeler;
2 Su bardağı ılık su
4 Yemek kaşığı yağ
1 Paket ınstant maya
1 Tatlı kaşığı şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 Kalıp kaşar peynir
YAPILIŞI
İlk olarak kuru malzemeleri karıştırın elenmiş un,maya,şeker ve tuzu sonra suyunu ve yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın hamur kabardıktan sonra merdaneyle açın şekil verin ister yuvarlak yapın isterseniz de uzunlamasına şekil verin.Şekil verdikten sonra kaşarı hamura koyun hamurun kenarlarını içe gelecek şekilde kapatın kenarlarına unla su karışımından sürüp 200 derecelik fırında pişirin sıcak sıcak dilimleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder