Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » SARIMSAKLI MAKARNA TARİFİ

SARIMSAKLI MAKARNA TARİFİ

Written By Unknown on 15 Şubat 2014 Cumartesi | Şubat 15, 2014

Kullanılan Malzemeler;

1 Paket Çubuk Makarna
3-4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Domates Salçası
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
2 Tatlı Kaşığı Tuz


YAPILIŞI

Tencerenize su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnaları kırıp kaynayan suya atın ve pişirin piştikten sonra süzün üzerine soğuk su ekleyip hamurlaşmamasını sağlayın ve iyice süzdürün.
Makarna süzülürken tencere yağını koyun biraz kızdırdıktan sonra salçayı koyup ve sarımsakları ezip içine atın 2 dk boyunca kavurun kavrulduktan sonra makarnaları içine boşaltıp tuzunu atın karıştırın sıcakken servis yapın.

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder