Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ETİMEK TATLISI TARİFİ

ETİMEK TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 15 Şubat 2014 Cumartesi | Şubat 15, 2014



Merhabalar sizle paylaşacağım bu tatlı ailecek çok severek yediğimiz bir tatlıdır.Sizinde mutlaka denemenizi istiyorum.Benimle aynı düşüncede olacağınıza eminim tarifler denenmiştir.Kalabalık misafirlerinize severek yapabilirsiniz.

Kullanılan Malzemeler;

1 Paket etimek
1.5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su

Kreması için;

1 Litre süt
8 Yemek kaşığı şeker
6 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı tereyağ
1 Paket vanilya

Üzeri için;

2 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı ceviz

YAPILIŞI

İlk önce şerbetinizi yapmakla başlayın şekeri tencerede eritip karamelize olmasını sağlayın çok siyahlaşmasın yakarsınız ve yanık kokusu olur. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dk daha kaynadıktan sonra kapatın ve etimekleri yapacağınız tabağa dizin (ben borcama dizdim 12 tane alıyor). Şerbetin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin 10 dk sonra etimeklerin üzerine gezdirin şerbeti komple dökün çekmesini bekleyin.
Kreması için;
Sütü,şekeri,unu,nişastayı tencereye koyup karıştırın muhallebi kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin. Piştikten sonra etimeklerin üzerine döküp kaşık yardımı ile yayın ve soğumaya bırakın.
Üzeri İçin;
Kremşantiyi ve sütü karıştırın dolaba koyup katılaşmasını sağlayın.Cevizleri de iyice ezin bir kenara koyun.
Kremanız soğuduğunda kremşantiyi üzerine döküp yayabilirsiniz en son olarak da cevizleri döküp dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.




SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder