ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Written By Unknown on 15 Şubat 2014 Cumartesi | Şubat 15, 2014
Kullanılan Malzemeler;
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı şehriye
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
3-4 Damla Limon Suyu
YAPILIŞI
Pirinçlerinizi ayıklayıp yıkayın suyunu süzgeçten sürdürün. Pilav yapacağınız tavaya yağını koyup şehriyeyi ekleyin rengi kahverengileşene kadar pişirin. Pirinci koyup karıştırmaya devam edin 15dk boyunca karıştırarak kavurun. Tuz, şeker ve limon suyunu da ilave edip karıştırın. En son olarak suyunu koyup kapağı kapatın pilavın üzeri göz göz olup suyunu çekene kadar pişirin ve piştikten sonra kapağı kaldırıp havlu kağıt koyun arasına kapağını kapatın 15 dk dinlendikten sonra yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder