REVANİ TATLISI
Written By Unknown on 23 Mart 2014 Pazar | Mart 23, 2014
Merhabalar herkese bugün misafirlerim gelecek onlar için vazgeçilmez şerbetli tatlılarımızdan biri olan revani yapacağım. Gerçekten de çok güzel ve yumuşacık olup herkese hitap eden bir tatlıdır. Tariflerimiz denenmiş olduğu için korkmadan keyifle yapabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. İşte tatlımızın malzemeleri :)
Kullanılan Malzemeler;
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı yoğurt
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı un
1 Su bardağı irmik
1 Kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbeti İçin;
3 Su bardağı Su
3 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İlk önce şerbetinizi yapın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri çırpın. Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın. Yapacağınız kalıba dökün. 170 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlınızı bıçağınızla istediğiniz şekilde kesin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti üzerine dökün. Kekiniz sıcak şerbetiniz soğuk olacak buna mutlaka dikkat edin. Yoksa tatlınız hamur olur. Tatlınız soğuyup ve şerbetini çektikten sonra üzerine krem şanti veya hindistan cevizi döküp servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder