KAYMAKLI HAVUÇ HELVASI
Kullanılan Malzemeler;
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı tereyağ
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
Ceviz
Kaymak
YAPILIŞI
Havuçları soyup rendeliyoruz. Tereyağı koyduğumuz bir tavada soteliyoruz. Sütü ekleyip havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Havuç piştikten sonra şeker ve tarçını ekliyoruz. Un ve nişastayı geniş bir kaseye alıyoruz. Biraz soğuk su döküp kıvamını açıyoruz. Ardından havuca ekliyoruz. Koyu bir kıvama geleceği için sürekli karıştırıyoruz.
2-3 dakika pişirdikten sonra borcama döküyoruz. Soğuyup üzeri pelte tuttuktan sonra üzerini ceviz ve kaymak ile süsleyip servis ediyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder