Kullanılan Malzemeler;
3 Demet kara lahana
200 gr Kıyma
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
2 Diş sarımsak
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
3 Tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
İlk önce karalahanaları temizleyip yıkayın. Büyük bir tencereye su koyup kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun içerisine karalahanaların sığdığı kadarını atın hafif yumuşayana kadar bekletin sonra soğuk su dolu leğenin içine haşlanmış lahanaları koyun. Lahanalar bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Lahanalar bittikten sonra iç harcını yapmaya başlayın. Yoğuracağınız kabın içerisine soğanları küp küp doğrayın. Kıymayı salçayı baharatları ve sarımsağı içine ekleyin, elinizle karıştırın. Ayıklanmış ve yıkanmış olan bulgur ve pirincinde suyunu süzdürüp karışıma ekleyin. Lahanaları sarmaya başlayın .Tencereye sarıp da koyduğunuz sarmaları bittikten sonra 2 su bardağı su ekleyin. Tabağı ters çevirip üzerine koyun ki sarmalar açılmasın.
Piştikten sonra yanına yoğurt ekleyip de servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder