Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ENFES KLASİK SÜTLAÇ TARİFİ

ENFES KLASİK SÜTLAÇ TARİFİ

Written By Unknown on 1 Mayıs 2014 Perşembe | Mayıs 01, 2014




Merhabalar,  bugün klasikleşmiş sütlü tatlılarımızdan olan sütlacı yapıyoruz. Herkesin çok sevdiği ve severek tükettiği bir tatlıdır. Önceden sofralarda hep yer alırdı ama şimdi tarihe karışıyor. İnsanlar farklı tatlar deniyor artık. Eskiden çok fazla tüketilirdi. Unutamayacağınız tatlardan biri olan sütlacın malzemeleri;

Kullanılan Malzemeler;

Yarım Su Bardağı Pirinç
3 Su  Bardağı su
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Litre Süt
Tarçın



YAPILIŞI

Yıkanmış ve ayıklanmış olan pirinçleri 3 su bardağı suyla pişirin. Pirinçler piştikten sonra üzerine süt,yumurta ve şekeri ilave edip karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin arada bir karıştırmayı unutmayın dibi sarabilir. Piştikten sonra sıcakken kaselere doldurun ve üzerine tarçın döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder