Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » SALEP TARİFİ

SALEP TARİFİ

Written By Unknown on 15 Mart 2014 Cumartesi | Mart 15, 2014





Eşim sahlep istedi ve bende evde yok dedim. Canının çok istediğini söyleyince neden kendim yapamıyorum dedim ve kolları sıvadım. Yaptım çokta güzel oldu. O kadar mutluyum ki hiçbir yere bakmadan ve kimseden tarifinide duymamıştım tamamen kendi ürettiğim fikirler doğrultusunda yaptım. Özellikle kışın soğuk günlerde çok güzel gidiyor. İşte salebimizin malzemeleri;


Kullanılan Malzemeler;

3 Su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Paket vanilya


Üzeri İçin;

 Tarçın

YAPILIŞI 

İlk önce kuru malzemeleri yapacağınız tencereye koyun(şeker,nişasta,prinç unu,vanilya) ve kaşık yardımıyla karıştırın. En son sütü ekleyip iyice karıştırın. Ocağın altını kısıp açın çırpma teliyle durmadan karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra fincanlara doldurup üzerine istediğiniz kadar tarçın serpip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Sakın birden yudumlamayın ağzınız yanar. Eşim aynı hatayı yaptı ben sizleri uyarmak istedim. Umarım beğenirsiniz.:)
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder