Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » SADE PANKEK TARİFİ

SADE PANKEK TARİFİ

Written By Unknown on 6 Mart 2014 Perşembe | Mart 06, 2014


Kullanılan Malzemeler;

3 Yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
1 Su bardağı un
2 Tatlı kaşığı tereyağ
2 Adet yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
 Pudra şekeri (Üzeri için)


YAPILIŞI

İlk olarak kuru malzemeleri (un,tuz,vanilya,pudra şekeri ve kabartma tozu) karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta,süt ve yağı karıştırın. Kuru olan malzemelerin üzerine döküp karıştırın. Tavaya yağ koyup kızdırın ve kepçe yardımıyla hamurdan alıp tavaya koyun altın rengi alana kadar pişirin. En son olarak pudra şekeriyle süsleyin.    AFİYET OLSUN.

Püf Noktası : Hamur göz göz olduğunda pişmiş demektir. Diğer yüzünü çevirebilirsiniz.



SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder