Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » VANİLYALI VE KURU KAYISILI YOĞURT

VANİLYALI VE KURU KAYISILI YOĞURT

Written By Unknown on 1 Mart 2014 Cumartesi | Mart 01, 2014


 Merhabalar,
Ben kayısı olarak gün kurusu kayısı kullandım(siyah olan) yapacağımız bu yoğurt hazımsızlıkta sorun yaşayanlar içinde güzel bir çözüm aç karnınıza yerseniz etkisini göreceksiniz. Miğdenizdeki sorunu bir nebzede olsa rahatlatacaktır. Umarım işe yarar.
Normal zamanda da tüketebileceğiniz güzel ve lezzetli bir yoğurttur dışarda satılanların içerisinde ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Bu şekilde içiniz rahat tüketebilirsiniz :) İşte yoğurdumuzun malzemeleri;


Kullanılan Malzemeler;

1 Su bardağı kuru kayısı (Doğranmış)
1 Bardak su
2 Yemek kaşığı bal
1 Paket vanilya
7 Yemek kaşığı yoğurt


YAPILIŞI

Kayısıları yıkayıp uzun şeritler halinde ince ince doğrayın. Bir su bardağı suya  bal,vanilya ve  kayısıları koyun ve kaynatın, kayısılar yumuşadıktan sonra  çıkartıp soğutun. Vanilyalı,ballı suyu iyice kaynatıp yoğunlaşmasını bekleyin. Soğuyan kayısıları yoğutla karıştırın. İçerisine yoğunlaşan suyu içine döküp karıştırmaya devam edin üzerine ceviz döküpte yiyebilirsiniz
.
 AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder