Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ISPANAKLI SÜNGER KEK TARİFİ

ISPANAKLI SÜNGER KEK TARİFİ

Written By Unknown on 1 Mart 2014 Cumartesi | Mart 01, 2014




Herkese Merhaba,
Güne tatlı ile başlayalım nasıl başlarsa öyle geçermiş derler ya :)
İlk bu keki yaptığımda herkes çok beğenmişti. Hatta kimi içinde antepfıstığı olduğunu söylemişti. Bende içinde ıspanak olduğunu söylediğimde herkes çok şaşırmıştı. Denemediyseniz eğer mutlaka deneyin değişiklik yapmak her zaman için güzeldir. İşte kekimizin malzemeleri;


Kullanılan Malzemeler;

5 Adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı su
Yarım su bardağı ıspanak (Püre)
1 Yemek kaşığı tereyağ ( Oda sıcaklığında)
4 Yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Yumurtanın aklarını ve sarısını ayrı kaplara ayırın şekerleri eşit şekilde dökün bi kısmını beyazların üzerine bi kısmınıda sarıların üzerine ilk olarak sarıları karıştırın rengi beyazlaşınca bırakın. Beyazları karıştırın ve krema şeklinde köpük elde edin sarıların içine yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Haşlanmış olan ıspanakları robottan geçirin ve karışım içine ekleyip karıştırmaya devam edin yağ,su ve unu da ekleyip 5 dk daha karıştırın 180 derecede ısıtılmış olan fırında 35 dk boyunca pişirin. Piştikten sonra kremşanti veya ekşi kremayla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.



SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder