Bu çorbayı ilk annemin Elif yengesinde yemiştim çok ufaktım. Tadı hala damağımda çok güzel olmuştu büyüğünce tarifini aldım severek yapıyorum :)) Kış günlerinde vazgeçemediğim çorbalardan biri işte sevdiğim o çorbanın tarifi;
Kullanılan Malzemeler;
1 Tane kalçalı but
7 Su bardağı su (Haşlamak için)
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Adet yumurta (Sarısı)
4 Yemek kaşığı yoğurt
2 Diş sarımsak
YAPILIŞI
İlk olarak tavuğu suda haşlayın. Haşlanmış olan tavuğu küçük küçük parçalayın. Ayrı bir tencerede yağı ve unu koyup kavurun. Haşladığınız tavuğun suyunu yavaş yavaş ilave edin ezmiş olduğunuz sarımsağı da ilave edip karıştırın. Yumurta ve yoğurdu kasede karıştırın. Kaynayan çorbaya yoğurt karışımını dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. En son olarak küçük parçaladığınız tavuğu ilave edip çorba 1-2 dk kaynadıktan sonra kapatın. İnce doğranmış maydanozla da servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder