-Yumurta kaç dakikada haşlanır ?
- Haşlanmış yumurta kaç dakikada pişer ?
- Rafadan yumurta kaç dakikada pişer ?
Rafadan Yumurta Pişirme Süresi
Rafadan yumurta yapmak için
Bir başka yöntemse su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip
Rafadan pişireceğimiz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsak çatlamasını önlemiş oluruz.
Yumurtayı çatlatmadan kaynatmak için bir iğneyi yumurtanın yuvarlak ucuna dayayıp
Rafadan yumurtaları pişirdiğimiz suya tuz atarsak yumurtaları soymamız kolaylaşır.
Katı Yumurta Pişirme Süresi
Yumurta haşlarken fazla haşlanmamasına dikkat edelim. En fazla 15 dakika kaynatılmalıdır. Çünkü yumurtanın fazla haşlanmasıyla sarısının etrafında oluşan yeşilimsi tabaka yumurtanın besin
Yumurtayı haşlamak için bir kaşığın içine koyarak sıcak suya batıralım ve su kaynamaya başladıktan sonra yumurtayı 10 dk kadar kaynar suyun içinde tutalım.
Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutalım ve bir süre soğuk suda bekletelim. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.
Katı yumurtaları keserken dağılmaması için kullanacağınız bıçağı önce sıcak suya batırıp ıslatalım daha sonra bıçağı kurulamadan yumurtaları dilimleyelim.
Yumurta Haşlarken
Yumurta haşlanırken patlamasını önlemek istiyorsanız
Çatlamış Yumurtayı Haşlama
Haşlayacağınız yumurta çatlamışsa ne yaparsınız? Ya yumurtanızı başka türlü pişirir ve haşlanmış yumurta arzunuzu ertelersiniz ya da çatlak yerine bir dilim limon sürerek
Rafadan Yumurta
Buzdolabından çıkarır çıkarmaz yumurtanızı pişirirseniz
Yumurta Haşlarken Çatlamaması
Yumurta haşlarken çatlamaması için
0 yorum :
Yorum Gönder