Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ELMALI TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

ELMALI TARÇINLI KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 10 Mayıs 2014 Cumartesi | Mayıs 10, 2014

Kullanılan Malzemeler;

250 gr Tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
4 Su bardağı un


İç Malzemeleri;

2 Adet elma
1 Yemek Kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı tarçın


YAPILIŞI

İlk önce oda sıcaklığında yumuşamış olan Tereyağ,un ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Yoğrulan hamuru 10 dakika dinlendirin. İç malzemesini hazırlayalım elmaları soyup rendeleyin küçük bir tencerenin içerisine koyun ve üzerine şekeri ilave edip  kısık ateşte kavurun. Harcımız yumuşayana kadar kavrulacak ocaktan almanıza yakın tarçını ilave edip soğumaya bırakın. Dinlenmiş olan hamuru merdane yardımıyla açın üçgen kesin sigara böreği gibi sarın isterseniz çay bardağıyla yuvarlaklar yapıp arasına karışımdan koyup kapatabilirsiniz. 170 derecede 15-20 dk pişirin. Kurabiyeleriniz piştikten sonra soğumaya bırakın soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp servis edin.    

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder