Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ŞEKERLİ DÜĞÜM POĞAÇA TARİFİ

ŞEKERLİ DÜĞÜM POĞAÇA TARİFİ

Written By Unknown on 10 Mayıs 2014 Cumartesi | Mayıs 10, 2014





Kullanılan Malzemeler;

2 Adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
1 Su bardağı süt (ılık)
8 Yemek kaşığı şeker
Alabildiği Kadar Un
1 Paket ınstant maya (10gr)
Yarım Çay Kaşığı Tuz

YAPILIŞI

Yumurta,yağı,su ve sütü iyice karıştırın. Sonra şekeri,tuz ve mayayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin  ve yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamında bir hamur olacaktır. Mayalanıp kabarana  kadar bekleyin. Mayalanmış hamurdan istediğiniz büyüklükte koparıp bezeler yapın.
Bezeyi alıp elinizle uzun şeritler yapıp yarısını yuvarlayıp dışarda kalan kısmı içersinden geçirin uçları alta gelecek şekilde kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.En son üzerine yumurta sarısını sürün 180 derece ısıtılımış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder