Kullanılan Malzemeler;
500 gr Yeşil erik
2 Bardak su
2,5 Su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Tencereye suyu koyun yıkanmış ve sapları alınmış olan erikleri içine atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen erikleri süzgece koyup ezin posasını çıkarın çıkan suyu tekrar tencereye koyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan erik suyunun içerisine şekeri ilave edin. Şekeri ilave ettikten sonra kıvam alıp rengi değişecektir. 20-25 dakika daha kaynadıktan sonra kıvam alacaktır. Olduğunu anlamak için bir tabağa damlatın top şeklinde durursa olmuş demektir. Sıcak sıcak kavanoza boşaltın ağzını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Her sabah kahvaltıda ekmeğe sürüp gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder