Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » YEŞİL ERİK MARMELATI TARİFİ

YEŞİL ERİK MARMELATI TARİFİ

Written By Unknown on 10 Mayıs 2014 Cumartesi | Mayıs 10, 2014






Kullanılan Malzemeler;

500 gr Yeşil erik
2 Bardak su
2,5 Su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Tencereye suyu koyun yıkanmış ve sapları alınmış olan erikleri içine atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen erikleri süzgece koyup ezin posasını çıkarın  çıkan suyu tekrar tencereye koyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan erik suyunun içerisine şekeri ilave edin. Şekeri ilave ettikten sonra kıvam alıp rengi değişecektir. 20-25 dakika daha kaynadıktan sonra kıvam alacaktır. Olduğunu anlamak için bir tabağa damlatın top şeklinde durursa olmuş demektir. Sıcak sıcak kavanoza boşaltın ağzını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Her sabah kahvaltıda ekmeğe sürüp gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder