LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ
Written By Unknown on 11 Mayıs 2014 Pazar | Mayıs 11, 2014
Kullanılan Malzemeler;
Tabanı İçin;
2 Paket yulaflı bisküvi
125 gr Katı yağ
Kreması İçin;
1 Paket labne peyniri
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı un (Tepeleme)
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı şeker
1 Adet limon kabuğu (Rendelenmiş)
Limon Sosu;
2 Yemek kaşığı limon suyu
Yarım limon kabuğu (Rendelenmiş)
1 Tatlı kaşığı katı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
İlk önce bisküvileri robottan çektirin un gibi olan bisküvilerin üzerine yağı da ekleyip robotta geçirin. Karışımı yapacağınız kelepçeli kalıba döküp kaşık yardımıyla bastırarak düz bir taban yapın dolapta yarım saat bekletin.
Kremanızı yapmaya başlayın ilk önce labne peyniri ve şekeri karıştırma kabına koyun karıştırın. Un,yoğurt,vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın. Kremanız hazır. Kalıba koymuş olduğumuz bisküvi tabanın üzerine ilave edin. Fırının içerisine su dolu bir kap koyun ki kekiniz istediğiniz yumuşaklıkta olsun. 180 derece ısıtılmış fırına atın 20-25 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Sosunuzu hazırlayın. Benmari usulü pişireceğiz sosu bütün malzemeleri koyup karıştırın. 10-15 dk sonra sosu alıp soğumaya bırakın.
Bütün malzemeler soğuduktan sonra sosu kekin üzerine döküp servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder