Kullanılan Malzemeler
1 Adet Tavuk göğsü
2 Orta Boy Kırmızı Biber
4 Adet Sivri Biber
2 Orta Boy Kuru Soğan
1-2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Soya Sosu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
5 Adet Lavaş Ekemeği
8-10 Dal Maydanoz (İsteğe bağlı)
1 Kase Yaşar Peynir Rendesi
YAPILIŞI
Tavuğu,soğanı ve biberleri uzun şeritler halinde doğrayın. İlk önce tavuğu kızgın tavaya atıp suyunu çekene kadar kavurun. Sonra soğanı ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. En son olarak baharatlarını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Lavaşı serin üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan dökün, Biraz kaşar peyniri ve maydanoz koyup katlayın. Tost makinesinde üzeri kızana kadar bekletin. Ortadan ikiye dilimleyip Servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder