Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KOLAY ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

KOLAY ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

Written By Unknown on 21 Mayıs 2014 Çarşamba | Mayıs 21, 2014





Kullanılan Malzemeler

1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı Su (Kaynar)
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek kaşığı Biber Salçası
2 Dal Yeşil Soğan
7-8 Dal Maydonoz
1 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı İsot Bber
1 Çay Kaşığı Kişniş
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon



YAPILIŞI

 İlk önce ince bulguru bir kaba koyun ve içerisine bir su bardağı kaynar suyu koyup ağzını kapatın. Suyunu çekmiş ve şişmiş olan bulgura salçaları  ve baharatları ekleyip 10-15dk boyunca yoğurun. Geri kalan malzemeleride ekleyip yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi bittikten sonra 10dk dinlendirin. Dinlenmiş olan köftemize şekil verelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayıp elinize sıkın ve elinizin izi çıkacak şekilde yapın. Bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. Servis yapacağınız kaba önceden yıkamış olduğunuz kıvırcıkları tabağa istediğiniz şekilde koyup üzerine elinizle şekil verdiğiniz çiğ köfteleri yerleştirin. Üzerine bir kaç limon dilimiyle süsleyip servis edebilirsiniz. İster lavaş arasına koyun. İstersenizde kıvırcık veya marula sarıp yiyin.     AFİYET  OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder