Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Written By Unknown on 4 Haziran 2014 Çarşamba | Haziran 04, 2014



Kullanılan Malzemeler;

1 Adet yumurta
1 Adet yumurta akı
100 gr katı yağ
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı sirke
2 Yemek kaşığı yoğurt
3,5 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu

Üzeri İçin,
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Süt



YAPILIŞI 

İlk önce yoğuracağınız kaba 2 su bardağı unu koyun ortasını havuz gibi açıp ortasına temizlenip,ayıklanmış ve ince ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir yumurta akını ve 1 yumurtayı ekleyin. Margarin, sıvıyağ,yoğurt ve tuzu ekleyin. Sirkenin içerisine bir paket kabartma tozunu ilave edip aktive olmasını yani köpürmesini sağlayın ve onu ekleyip yoğurun. Kalan 1,5 su bardağı unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır. Tepsiye yağlı kağıt serin veya da yağ sürebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verip tepsiye dizin. Hamurumuz bittikten sonra üzerine yumurta sarısını ve sütü karıştırıp fırça yardımıyla sürüp 180 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaları biraz soğuduktan sonra servis edin.     

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder