Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KREP TARİFİ

KREP TARİFİ

Written By Unknown on 2 Haziran 2014 Pazartesi | Haziran 02, 2014




Kullanılan Malzemeler

1,5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
Margarin veya Sıvıyağ


YAPILIŞI

Karıştıracağınız kaba sütü,yumurta ve tuzunu atıp iyice karıştırın. Elenmiş olan unu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Yapacağınız tavayı ocağa koyun hafif ısındıktan sonra katıyağ heryeri sürüp alın. İstersenizde 1,2 damla sıvıyağ damlatın yeterli olacaktır. Önemli olan hamurun tavaya yapışmamasıdır. Hamurdan 1 kepçe yardımıyla tavaya dökün tavayı elinize alıp daireler yapın çevirerek bütün yerlerine hamur gelsin. Öyle yaptığınız zaman tavanın boyunda olacaktır hamurunuz. Her iki tarafını da pişince tabağa koyun. Bütün hepsini üst üste koyabilirsiniz. Ben krep tavasıyla yaptım. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Kahvaltıda da çok güzel gidiyor. Domates,beyaz peynir ımmm nede güzel gidiyor :)))
   AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder