Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ŞILLIK TATLISI TARİFİ

ŞILLIK TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 31 Mayıs 2014 Cumartesi | Mayıs 31, 2014




Bu tarif hem basit hemde çok lezzetli bir tatlıdır. Mutlaka deneyin.

Kullanılan Malzemeler

2 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Ceviz

Şerbeti İçin
3 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su
Pekmez (İsteğe Göre)


YAPILIŞI

İlk önce kaıştıracağınız kabın içerisine sütü koyun ve içerisine yumurta kırıp karıştırın. Vanilya ve unu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin. Yapacağınız tavayı ocağın üzerine koyup ısıtın. Yaptımız harçtan bir kepçe tavaya koyup heryerine yayın ve pişirin. İnce krepler yapacaksınız. Çok fazla pişirmeyin iki tarafını da hafif pişireceksiniz. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Pişen hamurları tezgahın üzerine veya tepsinin üzerine koyup soğumasını bekleyin. Hamurlar soğurken şerbetimizi yapmaya başlayalım. Şekeri ve su koyup kaynatın. Soğuyan hamurun bir tanesini alın içerisine ceviz içi koyup yuvarlayın istediğiniz büyüklükte kesip tepsiye dizin ve  şerbetini sıcak sıcak dökün tatlının üzerine servis yapacağınız tabağa koyun. Üzerini  ceviz veya antep fıstığla süsleyip servis edebilirsiniz.   AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder