Kullanılan Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Yarım Paket Margarin (125gr)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
5-6 Adet Kuru Kayısı
1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
5-6 Adet İncir Kurusu
5-6 Adet Kivi Kurusu
1 Çay Bardağı Yaban Mersini Kurusu
1 Çay Bardağı Ceviz
2 Yemek Kaşığı Un (kuru meyveler için)
YAPILIŞI
İlk önce yumurta sarısını ve aklarını ayrı kaplara ayırın. İlk olarak beyazını çırpmaya başlayalım kıvamı köpük olana kadar çırpın ve kenarda beklesin. Katıyağ ve pudra şekerini krema kıvamı olana kadar çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. kabrtma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın. En son olarak unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Meyveler hepsi aynı büyüklükte doğrayın ve iki yemek kaşığı unu doğranmış meyvelerin içerisine döküp karıştırın ve hamurumuzn içine ilave edip karıştırın. Karışımımızın içerisine yumurtanın akından yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yapacağınız kalıbı katıyağ ile yağlayıp buzdolabında bekletin. soğumuş olan kalıbın içerisine karışımı ekleyip 170 dereceye ısıtılmış olan fırında 30-35dk pişirin. Pişen kekiniz soğuduktan sonra üzeri parlak görünsün diye portakal veya kayısı reçeli sürebilirsiniz. Dilimleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder