Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » EV YAPIMI ELMA SİRKESİ YAPIMI

EV YAPIMI ELMA SİRKESİ YAPIMI

Written By Unknown on 29 Mayıs 2014 Perşembe | Mayıs 29, 2014




Merhabalar sirkesinin yapılışı kolay olduğunu gördükten sonra artık kendiniz rahatlıkla yapabilirsiniz. Çocuklar elma yemeyi çok severler yerken kabukları çok ince değil biraz derinden soyun ve bu şekilde elma yemiş olursunuz kabuklarını da sirke yapımında değerlendirebiliriz. Adım adım fotoğaflarla göstereceğim. Sizde mutlaka deneyin salatalarda,turşularda,yeşilliklerin yıkanmasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sirkelerimizin malzemeleri aşağıdaki gibidir;

Kullanılan Malzemeler;

1 Litrelik cam kavanoz
3 Adet elma kabuğu
6-7 Adet nohut
1 Tatlı kaşığı bal veya şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3,5 Su bardağı su

YAPILIŞI

İlk önce elmalarınızı yıkayın ve temizleyin. Elmaların kabuklarını ince değilde biraz derinden soyun. Kabın içine nohutu koyun sonra elmaları, suyun içine tuzu ve balı ekleyip karıştırın. şişenin üzerine dökün. Şişenin ağzını bir bezle kapatıp üzerine de kapağı kapatın. Sirkeyi yaptıktan sonra 15-20 gün beklemeniz gerekiyor. Ayrıca güneş alan bir yere koymayın bozulur. 15-20 derece sıcaklıkta olan bir yerde durması gerekiyor. Olduğunu anlamak için kapağını açıp kokusundan da anlayabilirsiniz. İyi bir sirke olduğunu anlamak için berrak olması gerekiyor. Bulanıkta olsa da kullanılır. 15-20 günün sonunda olmuş olan sirkenin ağzında beyazlık olacak korkmayın buna SİRKENİN ANASI denir. Bir daha ki yapacağınız sirkeye alın ve kenara koyun nohuta gerek olmandan başka sirke yapabilirsiniz.
Sirkeniz olduktan sonra süzdürün içindeki elmaları atın sirkenizide kullanacağınız bir kaba koyun afiyetle kullanın. Umarım beğenirsiniz.   

AFİYET OLSUN.

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder