Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PORTAKALLI REVANİ TARİFİ

PORTAKALLI REVANİ TARİFİ

Written By Unknown on 26 Mayıs 2014 Pazartesi | Mayıs 26, 2014

Kullanılan Malzemeler

3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz şeker
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Portakal Suyu
1 Portakal Kabukları 
1 Su Bardağı İrmik
1,5 Su Bardağı Un

Şerbeti İçin
2 Su Bardağı Su
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
2-3 Damla Limon Suyu
1 Su Bardağı Portakal suyu


YAPILIŞI

İlk önce şerbetimizi yapmaya başlayalım. Suyu ve şekeri ilave edip kaynayana kadar bekleyin. Kaynayan şerbete limon suyunu ve portakal suyunu da ekleyip 2dk daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Kek için: Yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar karıştırın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip 10dk boyunca karıştırın. 180 dereceye  ıstılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan tatlımızı ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip soğuk olan şerbeti döküp servis edin. AFİYET OLSUN


-
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder