Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KISIR TARİFİ

KISIR TARİFİ

Written By Unknown on 23 Haziran 2014 Pazartesi | Haziran 23, 2014




Kullanılan Malzemeler;

1,5 Su bardağı ince bulgur
1  Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
6 Adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
7-8 Dal marul
1 Adet limon
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI

Bulguru bir kapaklı kaba koyun. Üzerine kayanyan suyu dökün üzerini az geçecek şekilde kapağı kapatın çekmesini bekleyin. Suyunu çekmiş olan bulgurun ağzını açın soğumasını bekleyin. Yeşilliklerinizi yıkayıp ince ince doğrayın.geniş bir kaba alın. Soğuyan bulgurun içine salça ve baharatları ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Güzelce karışan bulgurunızu yeşilliklerin üzerine boşaltın.Limon suyunu ve yağı da ilave edip karıştırın.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder