Kullanılan Malzemeler;
4,5 Su bardağı un
1 Su bardağı süt (Ilık)
1 Çay bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya (10 gr ınstant)
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı katı yağ (Oda sıcaklığında)
1 Kase zeytin ( Ayıklanmış)
Üzeri İçin;
1 Adet yumurta Sarısı
Çörek otu veya susam
YAPILIŞI
Malzemelerden ilk olarak kuru malzemeleri ( un,maya,şeker ve tuz) karıştırın sonra süt,yağ ve su ilave edip yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.1 saat dinlendikten sonra yumurtadan daha büyük bezeler yapın. Bezeleri elinizle açın içerisine yarım tatlı kaşığı oda sıcaklığında erimiş yağdan sürün. Arasına ayıklanmış ve doğanmış zeytin koyun. İstediğiniz gibi şekil verilip, üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe göre çörek otu atıp 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirin. Pişen açmaları soğuduktan sonra bi tabağa koyup servis edin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder