Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ZEYTİNLİ YUMUŞAK AÇMA TARİFİ

ZEYTİNLİ YUMUŞAK AÇMA TARİFİ

Written By Unknown on 17 Haziran 2014 Salı | Haziran 17, 2014


 

Kullanılan Malzemeler;

4,5 Su bardağı un
1 Su bardağı süt (Ilık)
1 Çay bardağı  su
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya (10 gr ınstant)
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı katı yağ (Oda sıcaklığında)
1 Kase zeytin ( Ayıklanmış)

Üzeri İçin;

1 Adet yumurta  Sarısı
Çörek otu veya susam


YAPILIŞI

Malzemelerden  ilk olarak kuru malzemeleri ( un,maya,şeker ve tuz) karıştırın sonra süt,yağ ve su ilave edip yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.1 saat dinlendikten sonra yumurtadan daha büyük bezeler yapın. Bezeleri elinizle açın içerisine yarım tatlı kaşığı oda sıcaklığında erimiş yağdan sürün. Arasına ayıklanmış ve doğanmış zeytin koyun. İstediğiniz gibi şekil verilip, üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe göre çörek otu atıp  180 derece ısıtılmış olan fırında pişirin. Pişen açmaları soğuduktan sonra bi tabağa koyup servis edin.

AFİYET OLSUN. 
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder