Kullanılan Malzemeler;
1 Kg salamura yaprak
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 Su bardağı pirinç
2 Orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı yenibahar
2 Tatlı kaşığı kuru nane
2 Tatlı kaşığı tuz
2 Diş sarımsak
YAPILIŞI
Yaprakları bir gün önceden suya koyun ara ara suyunu değiştirin. Ertesi gün içini hazırlayıp sarın.
Ben yaprağın içini biraz pişirip yapıyorum. İsterseniz çiğde yapabilirsiniz.
Sıvı yağı tavaya koyup kızmasını bekleyin. Küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip kavurun. Salçayı ve bahartları ekleyip kavurmaya devam edin. En son olarak ayıklanmış ve yıkanmış olan princi ekleyip üzerine yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 2 dk bekleyin ve sonra altını kapatın. Dolma harcının çekmesini bekleyin. Üzerine naneyi ekleyip karıştırın ve kapağını açık tutun soğuması için soğuyan harcı sarmaya başlayabilirsiniz. Sarmaları tencereye koyup üzerini az geçecek kadar su koyup kısık ateşte pişirin suyu bitince bakın pişmemişse tekrar su ekleyip pişirin. Pişen yaprakları servis tabağına alıp üzerine limon dilimleri koyup servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder