Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KAVUN PELTESİ TARİFİ

KAVUN PELTESİ TARİFİ

Written By Unknown on 7 Ağustos 2014 Perşembe | Ağustos 07, 2014

 Kavun peltesi osmanlı sarayında en popüler olan tatlılardan biridir. Kavunla nanenin birleşimi çok ferahlatıcı bir tat mutlaka deneyin derim. Gerçekten hem kolay hemde hafif bir tatlı işte o tatlımızın   tarifi;

Kullanılan Malzemeler

1 Adet Kavun
1 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Çay Bardağı Toz Şeker
10 Dal Taze Nane


YAPILIŞI

İlk önce kavunu ortadan ikiye kesin çekirdekleri ayıklayın. Kavunun kabuklarını soyup küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba koyun. Kavunları dilimleme işi bittikten sonra dilimlenmiş kavunların üzerine suyu döküp el blenderıyla püre edin. Üzerine şeker,nişasta ve naneyi ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi bittikten sonra bir tencereye boşaltın muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen pelteyi sıcak sıcak ocaktan alıp koyacağınız kase veya bardaklara paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.    AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder