Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KAKAOLU FINDIKLI KEK TARİFİ

KAKAOLU FINDIKLI KEK TARİFİ

Written By Unknown on 7 Ağustos 2014 Perşembe | Ağustos 07, 2014


 


Kullanılan Malzemeler

3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakao
1 Su Bardağı Fındık İçi (Çekilmiş)
3 Su Bardağı Un


Sos İçin;

1 Paket Bitter Çikolata
100ml Krema
Fındık Parçaları (üzeri içn)

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp 170 derece ısıtılmış olan fırında 35-40 dk pişirin. Piştiğini anlamak için kürdan sokun kürdana kek bulaşmıyorsa pişmiş demektir. Pişen keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolata sosu için; Çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı ocağın üzerinden alıp  1dk karıştırıp soğutun üzerine kremayı ekleyip iyice kremayı yedirene kadar karıştırın. Kekin üzerine çikolata sosunu döküp üzerine de fındık parçalarını da ekleyin. Kekimiz yemeye hazır. Dilimleyip servis edebilirsiniz.       AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder